Lohjalainen kuvataiteilija Seija Sainio

MIKÄ ON SE PYSÄYTTÄVÄ JOKIN?

 

Toisenlainen tapa katsoa maailmaa, hitaampi, joutilaampi ja maailmalle avoimempi mieli luovat taidetta, jonka lähtökohdaksi riittää jo pienikin nyanssi.

 

AIHEENI ASUVAT osittain menneisyydessäni, josta muistini niitä etsii, pieninä hetkinä, joita tapahtuu tai on tapahtunut. Haluan katsoa tiedostumattoman kulissin taakse. Tärkeänä pidetty ei useinkaan ole muuta kuin pintaa, jonka alla satumaiset yksityiskohdat rakentavat omaa todellisuuttaan.

 

Pinnan muodostuminen rumalla tavalla kauniiksi jäljeksi, pintaefektit ja osittainen maalausjäljen puuttuminen tai tarkoituksellinen esittäminen vaikuttavat keinoilta, joista motivoidun.

 

TYÖSKENTELYTAPANI ON useinmiten nopean ekspressiivisyyden ja loppua kohden hidastuvan maalaustavan yhdistelmää, ideoita uusista ja vanhoista menetelmistä lainaten. Muunnellen tutkivaa ja kokeilevaa maalaamista kuvallisen ilmaisun eri keinoin. Usein tussi, hiili, erilaiset liidut ja kynät tai teokseen liitetyt muut materiaalit näkyvät ainakin osittain läpikuultavien akryyli- tai öljyvärikerrosten alta. Maalauksen materiaalien sekä rakenteen tutkimisen koen tärkeänä välineenä ja keinona ajatuksellisen sisältöni ilmentämisessä. Monikerroksellisuus on kiinnostanut minua muutoinkin kuin tekniikkana jo pitkään.

 

MAALAUKSENI RAKENTUVAT kerroksellisiksi niin teknisesti kuin temaattisestikin ja kuvaavat rinnakkaisuudellaan epätodellisesti maailmaa, joka kuitenkin on tosi. Kaikki minuuden ulkopuolella oleva peittyy maalaamisen aikana turhana uusien maalikerrosten alle. Maalauspohjalle jätetyistä jäljistä rakentuu maalaus.

 | 0400 572 179

seijasainio.fi[at]gmail.com

©2022 Seija Sainio | Toteutus – Mainostoimisto AD-Office Oy